Futura Zorg Den Bosch/Waalwijk rolt de rode loper uit voor haar medewerkers!

Om de medewerkers van de Futurahuizen Den Bosch & Waalwijk een écht gevoel van welkom te geven, was de rode loper bij de De Guldenberg Helvoirt uitgerold. De warme en persoonlijke ontvangst, een stukje gebak en een kopje koffie of thee deed de rest.

Vorig jaar heeft Futura Zorg Den Bosch meegedaan aan een pilot met Kwaliteit@. Niet zozeer een kwaliteitssysteem als ISO9001, HKZ of Prezo, maar een vorm van kwaliteitsdenken vanuit de bedoeling. Aan de hand van 10 bewonersbeloften zeggen (beloven) we wat we doen. Nu nog doen wat we zeggen! Futura Zorg Den Bosch heeft de zogeheten ‘basis op orde toets’ gedaan en op basis hiervan heeft een audit plaatsgevonden. Inmiddels hangt het schildje met Kwaliteit@ in Den Bosch aan de gevel. De verdere uitwerking heeft door Corona op zich laten wachten.

Maandag 7 maart 2022 was het dan eindelijk zover. De eerste groep van medewerkers van beide locaties arriveerden bij de Guldenberg, om ontvangen te worden door locatiebeheerder Roel van den Dries die hen naar de zaal begeleidde. Daar werden de medewerkers opgewacht door Laura van der Spa (projectleider en verbinder) om vervolgens binnen door directeur Herman Matheij te worden voorzien van een kopje koffie of thee met een overheerlijk stukje gebak met het logo van Kwaliteit@ in marsepein erop.

In de sfeervol ingerichte vergaderzaal trapte Herman af. Allereerst werd de link gelegd naar de ontvangst en het gevoel wat dit de medewerkers gaf; meteen al een link naar de bewonersbelofte ‘hier voel ik mij welkom en thuis’. Daarna nam Laura het over en gaf uitleg over de aanleiding, het werken met bewonersbeloften etc. Samen zijn we interactief aan de slag gegaan. Gewapend met smartphone (menti.com) hebben we onze eigen beelden gedeeld die passen bij de 10 bewonersbeloften. Al met al een bijzonder vruchtbare middag, die we hebben afgesloten met een drankje en een hapje. De tweede groep is uitgenodigd op maandag 14 maart. Het is de bedoeling dat het Kwaliteit@ concept voor eind van dit jaar is uitgerold over alle locaties en dat we werken met de 10 bewonersbeloften.