Nieuwe locatiebeheerder Futurahuis Oud-Beijerland

Per 1 oktober 2019 verwelkomen wij Marieke Agterberg als locatiebeheerder bij het Futurahuis in Oud-Beijerland. Marieke stelt zich hieronder graag kort aan u voor:

Marieke AgterbergRuim 35 geleden ben ik in de zorg begonnen als verpleegkundige.  Inmiddels vervul ik bijna 25 jaar management- en leidinggevende functies. Naast het werken in ziekenhuizen, particuliere thuis- en kraamzorg en verpleeghuizen, heb ik een tiental jaren als ondernemer een bedrijf in zorgbemiddeling gerund dat voornamelijk palliatieve thuiszorg en wijkzorg leverde. Tot voor kort ben ik als zorgmanager werkzaam gewerkt in een kleinschalig verpleeghuis in Rotterdam waar jonge mensen met progressieve, complexe aandoeningen wonen.

Met al deze ervaring in de zorg, staat voor mij het volgende heel hoog in het vaandel: warmte, vertrouwen, aandacht, veiligheid, respect, duidelijkheid en zorgzaamheid bieden en zaken goed regelen. Mijn verantwoordelijkheidsgevoel is groot; je kunt er blind van uitgaan dat ik mijn gemaakte afspraken nakom.

Mijn uitgangspunt als verpleegkundige is altijd geweest om te proberen een voorstelling te maken hoe het is om afhankelijk van zorg of hulp te moeten zijn. Hoe zou ik dan willen dat er met mij en mijn naasten omgegaan wordt?

Ik vind het dan ook belangrijk om een band met bewoners en diens familie op te bouwen; weten wat mensen bezighoudt en van daaruit samen kijken naar wat ze nodig hebben. Zorg aan bewoners verlenen met een team van gedreven, deskundige en enthousiaste zorgverleners, op een plek waar iedereen ook het warme nest-gevoel mag ervaren.

Met vriendelijke groet,
Marieke Agterberg