TERUGBLIK THEMAWEEK IN TEKST ÉN BEELD

In de week van 27 september hebben wij een themaweek georganiseerd voor de bewoners op alle Futura Zorg locaties. Aanleiding voor deze themaweek was de Nationale Ouderendag (1 oktober), een dag waarop de ouderen van Nederland in het zonnetje worden gezet.

Wij wilden de Nationale Ouderendag niet ongemerkt aan ons voorbij laten gaan en hadden daarom van de hele week, tot en met de Nationale Ouderendag, een themaweek gemaakt. Op iedere locatie werden dagelijks activiteiten in het kader van het dagthema georganiseerd. De bewoners kijken met heel veel plezier terug op deze week. Een kleine terugblik in tekst en nog niet eerder gedeelde beelden.

De week werd op maandag afgetrapt met het thema ‘bewegen’. De duofiets was bijzonder populair. In Oud-Beijerland was zelfs een heuse midgetgolfbaan aangelegd in de tuin en hebben kinderen van een dans- en theaterschool de dag afgesloten met diverse optredens. Een gezellige en actieve dag voor alle bewoners.

De dinsdag stond in het teken van Oud-Hollandse spellen. Hier bleek de sjoelbak verreweg de grote favoriet. Bij het Futurahuis in Den Bosch hebben basisschoolkinderen uit groep 3 spelletjes gespeeld met de bewoners. Je bent nooit te jong, zo blijkt dan weer, voor het spelen van Oud-Hollandse spellen!

Woensdag stond in het teken van eten en drinken. Van boerenkool met worst, poffertjes of worstenbroodjes tot aan een uitgebreide lunch. Ook werd er in één van de Futurahuizen een uitstapje gemaakt naar de Surinaamse keuken. Het was niet alleen de kok die in de keuken stond, er waren ook bewoners die graag wilden meehelpen met de bereiding van het eten!

Donderdag was wederom een speciale dag en in het teken van muziek. Muziek emotioneert; je kunt er naar luisteren, het zelf maken en er op dansen. Eén van onze bewoners heeft samen met een medewerker een prachtig Futura-lied geschreven en ten gehore gebracht. Andere bewoners hebben de kou getrotseerd om in de tuin een draaiorgel concert te beluisteren. Weer andere bewoners hebben kunnen luisteren naar opera, liedjes uit de jaren ’50 en ’60 of naar het Good Tunes Trio. Op sommige locaties lagen de songteksten klaar dus werd er gezellig meegezongen. U begrijpt vast dat het niet alleen bij meezingen is gebleven maar dat er hier en daar ook nog gedanst is op de muziek. Een muzikale en geslaagde dag!

Vrijdag, tevens Nationale Ouderendag, is de dag afgesloten met het thema schilderen. Op alle locaties hebben de bewoners een schildersezel, doek en verdere toebehoren ontvangen. Er blijken zich ware meesters tussen onze bewoners te bevinden. Wat een prachtige, vrolijke en creatieve kunstwerken hebben wij voorbij zien komen. In Den Bosch hebben kinderen uit groep 4 van kindcentrum De Wijboom portretten gemaakt van onze bewoners. Deze portretten hangen inmiddels in de hal van het Futurahuis.

Wij kijken terug op een geweldige themaweek en realiseren ons dat wij dit niet hadden kunnen organiseren zonder de (extra) inzet van onze medewerkers en hulp van vrijwilligers en familie. Onze dank hiervoor is groot!