Wethouder Van Olden geeft startsein bouw Futurahuis Den Bosch

Aan de Empelse Schans in Den Bosch zal op 28 maart om 11.00 uur wethouder Van Olden het startsein geven voor de bouw van het zesde Futurahuis. Het Futurahuis biedt 17 alleenstaande ouderen met een complexere zorgvraag 24 uurs dienstverlening in een kleinschalige woonzorgvoorziening met een huiselijke setting. Daarnaast worden 42 zelfstandige zorgappartementen gerealiseerd voor ouderen met een lichte zorgvraag.

De kleinschalige woonzorgvoorziening is een initiatief van Futura Zorg, een jonge organisatie met de ambitie om wonen, zorgen en leven voor ouderen met een zorgaanvraag op een vernieuwende wijze vorm te geven. Futura Zorg wil ouderen zo lang mogelijk de regie over het eigen leven laten behouden, door comfortabel en betaalbaar wonen met 24-uurs zorg en dienstverlening.

Wethouder Van Olden van de gemeente Den Bosch is enthousiast over de komst van het Futurahuis: “Wij willen dat inwoners die te maken krijgen met zorg zoveel mogelijk perspectief houden in hun leven. Daarvoor zijn vernieuwende oplossingen nodig, zoals deze kleinschalige woonzorgvoorziening van Futura Zorg, waar ouderen zelfstandiger kunnen wonen en waar naast zorgtaken tijd is voor een gesprek. Ik verwacht een warm onthaal voor de woningen die hier nu snel zullen komen.” De start van de bouw zal worden gevierd met een feestelijke bijeenkomst op de bouwlocatie aan de Empelse Schans.

Naar verwachting gaan de deuren van het 6e Futurahuis in Den Bosch medio november 2019 open voor de eerste bewoners. De 42 zelfstandige zorgappartementen die onder de vrije sector huur vallen, worden waarschijnlijk medio april 2020 opgeleverd. Amvest heeft de locatie voor het Futurahuis Den Bosch verworven en laat de gebouwen realiseren. Het Amvest Living & Care Fund (ALCF) is de eigenaar van het Futurahuis en is een langdurige samenwerking met Futura Zorg aangegaan. De 42 zelfstandige zorgappartementen neemt Amvest op in de woningportefeuille van één van haar opdrachtgevers. De bouw van het Futurahuis is in handen van Van Vliet Bouw, de zelfstandige zorgappartementen worden gerealiseerd door Hoedemakers. Omdat het Futurahuis een belangrijke lokale en regionale functie heeft, zal de komende maanden een aantal informatieavonden voor belangstellenden georganiseerd.

Voor nadere informatie over de mogelijkheden van het Futurahuis in Den Bosch kan contact
worden opgenomen met Cynthia Slotema, managementassistente Futura Zorg, via telefoonnummer
078-2048048 of via e-mail: info@futurazorg.nl. Verdere communicatie over de mogelijkheden van de 42 zorgappartementen zal plaatsvinden medio september 2019.