Over ons

Wij zijn Futura Zorg. Met diverse locaties verspreid over Nederland, bieden wij wonen en zorg aan ouderen waarbij een zo lang mogelijke regie over het eigen leven centraal staat. Wij hebben kleinschalige woon-zorgvoorzieningen voor maximaal 17 tot 23 bewoners. Vooral in (kleine) gemeentes en kernen in de nabijheid van de oorspronkelijke woonomgeving van ouderen.

Venturion Health & Care
Futura Zorg is een dochteronderneming van Venturion Health & Care. Venturion Health & Care heeft jarenlange ervaring in de professionalisering van organisaties en bedrijven in de zorgsector. De toenemende vergrijzing, een terugtredende overheid én de daarmee gepaard gaande problematiek vragen om innovatieve oplossingen. Venturion Health & Care ondersteunt Futura Zorg dan ook met kennis en ervaring bij implementatie- en transitietrajecten. Daarnaast draagt het bij aan de professionalisering en optimalisatie van bedrijfsprocessen op het gebied van finance, HR en salarisadministratie.

Amvest Living & Care Fund
Amvest is investment manager én ontwikkelaar van woningen en woongebieden in Nederland. Als investeerder beheert Amvest drie fondsen en diverse separate accounts. Het Amvest Living & Care Fund (AL&C Fund) investeert in zorgvastgoed voor kleinschalige woonzorgcomplexen voor diverse doelgroepen. Eén van de zorgconcepten waarin het AL&C Fund op dit moment investeert, is Futura Zorg. Het AL&C Fund richt zich op wonen en leven voor ouderen met een zorgindicatie, die mede daardoor niet meer zelfstandig kunnen wonen. Amvest zoekt hiervoor langdurige samenwerking met vaste zorgpartners, die een kleinschalige formule met een vastomlijnd concept als keten in de markt zetten. Deze formules kenmerken zich door een beperkt aantal bewoners per complex, persoonlijke aandacht en hoogwaardige zorg en dienstverlening. Het AL&CF is zowel in 2020 als in 2021 door de Global Real Estate Sustanability Benchmark (GRESB) uitgeroepen tot duurzaamste zorgvastgoedfonds ter wereld door. De locaties van Futura Zorg leveren hier door o.a. het houtbouwconcept en de installatiekeuze een grote bijdrage aan.

Kwaliteit van leven

Ons concept bestaat uit wonen, zorgen en leven. Wij bieden wonen en zorg in een kleinschalige setting. Onze bewoners kunnen vaak nog veel zelf maar tegelijkertijd is er sprake van een situatie dat zelfstandig wonen niet meer verantwoord is. Kwaliteit van leven staat bij ons voorop. Dat betekent onder meer dat een zo lang mogelijk regie over het eigen leven centraal staat. Met daar waar nodig, dagelijkse begeleiding, persoonlijke verzorging en verpleging. Door de kleinschaligheid voelt wonen bij ons veilig en vertrouwd, bijna net als thuis.

Onze missie

Onze missie is het bieden van wonen en zorg aan ouderen waarbij een zo lang mogelijke regie over het eigen leven centraal staat. Wij hebben daartoe kleinschalige woon-zorgvoorzieningen voor maximaal 17 tot 23 bewoners ontwikkeld. Vooral in (kleine) gemeentes in de nabijheid van de oorspronkelijke woonomgeving van ouderen. De locatiebeheerder en medewerkers geven invulling aan liefdevolle en respectvolle zorg die dag en nacht beschikbaar is.

© Copyright - Futura Zorg