Wat is ons concept

Ons concept bestaat uit wonen, zorgen en leven. Wij bieden wonen en zorg in een kleinschalige setting. Onze bewoners kunnen vaak nog veel zelf maar tegelijkertijd is er sprake van een situatie dat zelfstandig wonen niet meer verantwoord is. Kwaliteit van leven staat bij ons voorop. Dat betekent onder meer dat een zo lang mogelijk regie over het eigen leven centraal staat. Met daar waar nodig, dagelijkse begeleiding, persoonlijke verzorging en verpleging. Door de kleinschaligheid voelt wonen bij ons veilig en vertrouwd, bijna net als thuis.

WONEN

Wonen en zorg zijn bij Futura Zorg gescheiden. Dit houdt in dat bewoners een appartement bij Futura Zorg huren en dat de zorg gefinancierd wordt vanuit de Wet langdurige zorg. De huur van een appartement inclusief de woon- en servicekosten worden door de bewoner zelf betaald.

De woonservice kosten van een 1-persoonsappartement bedragen € 2.434,00 (prijspeil 2023) en van een 2-persoonsappartement € 3.512,00 (prijspeil 2023). Voor een appartement van ongeveer dezelfde grootte in de vrije sector betaalt u al snel tussen de € 850,00 en € 1.250,00 aan kale huur exclusief de bijkomende servicekosten. Wij zetten hieronder graag voor u op een rij wat er bij Futura Zorg bij de woonservice kosten inbegrepen is.

ZORG

De kosten voor de zorg worden betaald vanuit de Wet langdurige zorg (Wlz). Bewoners ontvangen vanuit deze wet een indicatie tot zorg waarmee zij de financieringsvorm voor de zorg kunnen aanvragen. De zorg die Futura Zorg verleent op onze locaties in Oudewater, Boskoop, Nieuwveen, Ter Aar, Waalwijk en Den Bosch wordt geleverd via de financieringsvorm Volledig Pakket Thuis (VPT). De zorg op de locaties in Oud-Beijerland en Someren wordt nog geleverd via de financieringsvorm Persoons Gebonden Budget (PGB) en gaan naar alle waarschijnlijkheid in 2024 over van PGB naar VPT. Voor het VPT alsook voor het PGB betaalt u een eigen bijdrage aan het CAK. Deze hoogte van de eigen bijdrage is inkomensafhankelijk. Meer informatie over de eigen bijdrage vindt u op de website van het CAK.

© Copyright - Futura Zorg