Ik vind het fijn dat ik zelf kan bepalen hoe laat ik opsta en eet.
Bewoonster Oudewater

Wie hier niet went, went nergens.
Bewoner Waalwijk

Uw medewerkers van Futura hebben met tranen in hun ogen mij gecondoleerd, dat vind ik zo mooi, ze gaven echt om mijn moeder waren zo betrokken.
O.J.

De overgang naar Futura was groot: tijd voor bewoners; geen overbodige tijdverspilling aan administratie, een oase aan rust en een gezellige sfeer! Dit alles gaf mij weer plezier in het werk.
Medewerkster uit Waalwijk

Er wordt individueel gekeken naar wat nodig is. Ons familielid ervaart vrijheid.
Mantelzorger Waalwijk

Ik wil onze dank uitspreken aan Futura, haar zorgteam en de bewoners, voor de fijne tijd met warme contacten en liefdevolle verzorging die onze vader in Futura is geboden.
B.Z.

Wat ik voornamelijk koester zijn de momenten dat ik met de bewoners een praatje kon maken, en dat ik daar gewoon de tijd voor kon nemen. Het menselijk contact is belangrijk in de zorg die je geeft, en bij Futura Zorg staat dit voorop.
Oud medewerkster Futura

Zeer persoonlijk, zeer mensgericht.
Mantelzorger F.

Veelgestelde vragen

Hieronder vindt u antwoorden op veelgestelde vragen. Zit uw vraag er niet tussen? Neem gerust contact met ons op.

Heeft u ook een algemene brochure?

Ja zeker, deze kunt u hier downloaden.

Kan ik een Futurahuis bezichtigen?

Wij leiden u graag rond in één van onze Futurahuizen. Voor het maken van een afspraak, kunt u contact opnemen met de locatiebeheerder van het Futurahuis waar uw voorkeur naar uitgaat.

Is er een wachtlijst?

Er is vaak wel sprake van een wachtlijst. Hoe lang deze is, varieert vaak maandelijks. Wij adviseren u om contact op te nemen met de locatiebeheerder van het betreffende Futurahuis.

Welke Wlz-indicatie heb ik nodig om bij Futura Zorg te kunnen wonen?

Om in aanmerking te komen voor het wonen in een Futurahuis, heeft u een Wlz-indicatie nodig met zorgprofiel 4 of hoger en dient u te voldoen aan de door ons gestelde voorwaarden (in- en exclusiecriteria).

Informatie over een Wet langdurige zorg (Wlz-)indicatie vindt u hier.

Wat zijn de kosten voor het wonen in een Futurahuis?

Wonen en zorg zijn gescheiden. Dit houdt in dat de zorg gefinancierd wordt vanuit de Wet langdurige zorg op basis van een PGB (persoonsgebonden budget). De huur van een appartement inclusief de woon- en servicekosten worden door de bewoner zelf betaald. Daarnaast wordt er vanuit de overheid een eigen bijdrage opgelegd. Deze verschilt per persoon en is afhankelijk van uw situatie.

Wat valt er onder de woon- en servicekosten?

Onder de woon- en servicekosten vallen onder meer het eten en drinken, bereiding van de maaltijden, de schoonmaak van uw appartement, het wassen van uw kleding en beddengoed, gebruik van domotica, internet en telefonie, het gebruik, onderhoud en schoonmaak van de gemeenschappelijke ruimtes en de tuin, aansprakelijkheid- en inboedelverzekering.

Komen bewoners van een Futurahuis in aanmerking voor huurtoeslag?

Conform wet- en regelgeving komen bewoners van een Futurahuis niet in aanmerking voor huurtoeslag.

Vergroot lettertype
Vergroot contrast: