Werken binnen een kleinschalige woonvorm, hoe is dat? Moeder Erica Eijkelhof en dochter Lisa Peters werken allebei bij Futura Zorg in Boskoop, een kleinschalige woonzorgvoorziening voor ouderen. Zij zouden niet anders meer willen en delen graag hun verhaal.

Erica is medewerkster van het eerste uur: “Ik zag destijds een vacature voor in de huishouding bij het Futurahuis in Boskoop, dat toen nog in aanbouw was. Omdat je vanaf de opening aan de slag ging, kon je samen als team iets opbouwen. Dat sprak mij aan. Ik had in het buitenland al in de kleinschalige zorg gewerkt en wilde dat graag weer. Het werken bij een groot verpleeghuis leek mij echt niets. Daar heb je als huishoudelijk medewerker veel minder van doen met de bewoners.” Lisa vervolgt: “Ik ben hier via mijn moeder terecht gekomen, eerst in de huishouding en later ook als ontbijtmedewerker. Ik had al snel door hoe hecht het team hier is. Dat is heel fijn.”

“Ik had in het buitenland al diploma’s behaald om in de zorg te werken maar deze waren hier niet geldig”, aldus Erica. “Toen ik zag dat mijn collega’s in de zorg het erg druk hadden, heb ik bij de toenmalige locatiebeheerder aangeboden te helpen met eenvoudige zorgtaken. De locatiebeheerder zag dat het werken in de zorg mij goed afging en heeft mij toen aangeboden om een opleiding te gaan volgen, iets wat ik in eerste instantie heb afgehouden. De opvolger van de toenmalige locatiebeheerder zag hetzelfde en bood mij ook een opleiding aan. Daar ben ik uiteindelijk op ingegaan. Het was best een uitdaging; werken, leren en tijd voor je gezin houden maar daar ben ik goed in begeleid. In 2022 heb ik mijn opleiding tot Verzorgende IG-MZ met succes afgerond.”

Lisa haakt aan: “Bij mij is het ongeveer hetzelfde gegaan. Ik werkte in de huishouding, bij het ontbijt en als gastvrouw. Ik had het er thuis al over gehad om een zorgopleiding te gaan volgen. Op de dag dat ik bij de locatiebeheerder wilde voorstellen om een BBL-opleiding te gaan volgen, kwam hij zelf naar mij toe met het voorstel om dit via Futura Zorg te doen. Hij had eerder opgemerkt dat het zorgen voor de bewoners mij goed afging. Sinds een paar maanden volg ik een BBL-opleiding tot Verzorgende IG. De opleiding is heel interessant. Ik werk 3 dagen en ga 1 dag naar school. Tijdens het werk mag ik al werkzaamheden als Verzorgende IG uitvoeren en ik word daarbij goed begeleid.” Erica gaat verder: “We volgen ook e-learnings om bij te blijven en ik hoop binnenkort weer een training verpleegkundige handelingen te volgen.“ Lisa: “In mijn vorige functies bij Futura Zorg heb ik ook al enkele e-learnings gevolgd. Het is belangrijk maar ook fijn om goed bij te kunnen blijven binnen je vakgebied.”

“Het mooie van de kleinschaligheid is dat je een band opbouwt met de bewoners”, vervolgt Erica. “Het voelt soms gewoon als familie. Je houdt natuurlijk wel gepaste afstand maar je deelt toch veel met elkaar. Er zijn ons inmiddels ook bewoners ontvallen waar je wel verdriet om hebt. Wij willen het leven graag zo fijn mogelijk maken voor de bewoners en daar zet je je iedere dag voor in. Samen met de collega’s. Iedereen staat klaar voor elkaar en er zijn geen drempels vanwege de verschillende functies. We doen het samen, met elkaar. Wij zijn echt een heel sterk team. Dat voelt heel fijn.”

Lisa vervolgt: “Ik lever zorg aan de bewoners en merk ook dat ik een luisterend oor ben voor ze. Je bouwt dan een band op. Maar die band heb ik ook met mijn collega’s. Zij zien wat ik kan en begeleiden mij heel goed. Vanaf de eerste dag dat ik hier kwam werken voelde ik mij welkom en opgenomen. Er is totaal geen onderlinge strijd.” “Het is echt een bijzonder team waarin we werken”, aldus Erica. “Iedereen is anders, verschillend maar we hebben wel respect voor elkaar. Dat zien en voelen de bewoners ook.” “Ik kan het iedereen aanraden om bij Futura Zorg te komen werken. Als je de sfeer proeft in het huis dan ervaar je gelijk hoe fijn het is”, aldus Lisa.

Erica: “We hebben onlangs met elkaar een Winterfair in de tuin van het Futurahuis georganiseerd. Dat gaf nieuwsgierigen ook de mogelijkheid om eens binnen te komen kijken. Wanneer je een rondje door het huis loopt of een praatje maakt met één van de collega’s of bewoners, zie en voel je hoe fijn het is hier. Een bezoek brengen kan altijd maar wees gewaarschuwd: als je dat Futura-gevoel eenmaal hebt ervaren, dan wil je nooit anders meer!

###

Hebben wij jouw interesse in werken bij Futura Zorg gewekt? Bezoek onze vacaturepagina voor een overzicht van de vacatures per locatie.