Werken als verpleegkundige binnen een kleinschalige woonvorm? Is er dan wel ruimte voor groei? Anne Cox is kort voor de opening van het Futurahuis in Someren gestart als verpleegkundige. Lees hier hoe Anne het werken bij Futura Zorg ervaart.

“Ik had eerder al gezien dat er een Futurahuis gebouwd zou worden in Someren en de website van Futura Zorg al bekeken. De missie van Futura Zorg sprak mij erg aan. Toen ik op zoek ging naar een baan dichter bij huis, want ik woonde inmiddels in Someren, heb ik niet lang hoeven nadenken. De sollicitatieprocedure is heel vlot verlopen en ik voelde mij tijdens de eerste kennismaking al enorm welkom. Het feit dat de locatie nog in de steigers stond, trok mij aan. Dat betekende dat ik zou starten in een compleet nieuw team en dat we met elkaar vorm en inhoud konden gaan geven aan het werken binnen deze locatie. Niets is minder waar gebleken en al snel was er sprake van een hecht team. Iedereen was nieuw en we moesten onze weg nog zien te vinden. Daar hebben wij elkaar bij geholpen maar ook de collega’s van andere locaties tot en met het bestuur, iedereen stond voor ons klaar. Ik heb hierdoor ook echt het gevoel dat we samen werken aan het welzijn van onze bewoners.

Bij de start voelde ik mij nog een beginnende verpleegkundige die net een jaar was afgestudeerd. Door de kansen die Futura Zorg mij heeft gegeven, maar ook door de samenwerking binnen het team en door de toegankelijkheid tot de rest van de organisatie, ben ik in korte tijd uitgegroeid tot een zelfverzekerde verpleegkundige die haar grenzen aan durft te geven.

Het was ook fijn om te ervaren dat de missie van Futura Zorg bij de eerste bewoners direct werd waargemaakt. Het werken voelt voor mij niet alsof ik zorg lever zoals ik als verpleegkundige heb geleerd, maar het voelt als ondersteunen waar het bewoners het niet meer zelfstandig kunnen.

De locatie is een warme en fijne omgeving voor onze bewoners maar ook voor de medewerkers. Op het moment dat ik de voordeur open, voelt het alsof ik in mijn ‘andere’ huis kom, bij mijn ‘andere’ familie. Want door de kleinschaligheid kennen wij onze bewoners heel goed.

Wat ik ook heel fijn vind, is dat er cursussen worden aangeboden en dat er ruimte is voor klinische lessen of overleg met de kwaliteitsverpleegkundige. En mochten wij als team behoefte hebben aan bepaalde kennis, dan kunnen wij altijd terecht. Naast het bijblijven en verder leren binnen mijn eigen vakgebied, ontwikkel ik mijzelf ook op andere vlakken. Ik neem bijvoorbeeld deel aan de klankbordgroep medewerkers, een voorloper van de in 2023 op te richten Ondernemingsraad. Samen met collega’s van andere locaties vertegenwoordig ik de medewerkers van Futura Zorg. We overleggen regelmatig met de bestuurder waarbij wij meedenken over bepaalde vraagstukken, onze mening wordt gevraagd en waarbij wij zelf ook initiatieven aandragen.

Ik ga altijd met een goed gevoel naar huis. Dit komt onder andere door de geluksmomentjes die ik tijdens mijn diensten aan de bewoners kan geven. Een natuurdocumentaire of een mooi concert op televisie zorgt al voor  deze kleine genietmomentjes. Of de wens van een bewoner die aangaf dat ze ‘een moord zou doen’ voor een Bossche Bol uit Den Bosch. Die hebben wij geregeld en wat straalde ze van geluk. Ik geniet ervan wanneer ik onze bewoners dit soort geluksmomentjes mag geven. Een stukje van deze voldoening krijg ik ook uit de waardering van onze locatiebeheerder. Op het zorgkantoor heeft hij een kaartje opgehangen waarop  staat ‘we doen het samen’ met daarop een handgeschreven bedankje aan het hele team voor hun flexibiliteit en inzet.

Ik denk dat je wel begrijpt dat ik werken bij Futura Zorg echt kan aanraden. Twijfel je nog? Kom binnen, loop een dag mee en ervaar zelf dat warme gevoel.”

Hebben wij jouw interesse in werken bij Futura Zorg gewekt en wil je meer weten hierover? Mail naar werkenbij@futurazorg.nl, bekijk onze vacatures of neem direct contact op met een locatie naar keuze.