Feestelijke opening Futura Zorg Ter Aar

Op vrijdag 15 maart jl. is in Ter Aar de nieuwste kleinschalige woonzorglocatie van Futura Zorg op feestelijke wijze geopend. De feestelijkheden begonnen bij basisschool IKC De Vaart vanwaar een aantal basisschoolkinderen achter een draaiorgel, door de wijk naar het Futurahuis aan de Aalscholverlaan in Ter Aar is gelopen. Na een welkomstwoord van Claudia Willemsens, directeur van Futura Zorg, heeft de Nieuwkoopse wethouder De Ridder samen met een bewoner van het Futurahuis en twee kinderen van IKC De Vaart de openingshandeling verricht en de mozaïek fauteuil onthuld. De mooi gekleurde fauteuil, vervaardigd door zowel kinderen van IKC De Vaart als door leden van Stichting Koffie & Zo, heeft een mooie plek in het nieuwe Futurahuis gekregen. De feestelijkheden vonden plaats onder toeziend oog van bewoners van het Futurahuis en vele andere geïnteresseerden. Ook waren drie bewoners van het Futurahuis uit Nieuwveen op eigen gelegenheid speciaal naar Ter Aar afgereisd om de opening bij te wonen.

Energielabel A++++
De nieuwste locatie van Futura Zorg is tevens de eerste energie neutraal gebouwde (ENG) woonzorglocatie voor ouderen van het Amvest Living & Care Fund, eigenaar van onze huizen. Evenals onze andere huizen, is het Futurahuis in Ter Aar duurzaam gebouwd door Van Vliet Bouw, specialist op het gebied van houtbouwconstructies, en is volop ingezet op wooncomfort. Zo zijn de appartementen in de breedte gebouwd waardoor er veel lichtinval is. Deze locatie mag pronken met een energielabel A++++. Daar zijn wij bijzonder trots op! Niet alleen Amvest maar ook Van Vliet Bouw heeft duurzaamheid hoog in het vaandel staan. Om dat kracht bij te zetten, heeft Lars van den Akker, directeur van Van Vliet Bouw, het Futurahuis twee dakplatanen cadeau gedaan. Deze worden binnenkort in de tuin van het Futurahuis gepland.

Appartementen
De eerste bewoners hebben in november 2023 hun intrek genomen in het nieuwe Futurahuis. Alle bewoners beschikken over de privacy van het eigen appartement, welke is voorzien van een pantry en badkamer. In de hedendaagse keuken wordt dagelijks vers gekookt met en voor de bewoners. Voor eten wordt dus gezorgd, net als voor de was, de strijk en de schoonmaak van het appartement. Daarnaast is er een actief huiskamerprogramma en natuurlijk de zorg die 24 uur per dag beschikbaar is. De verhuur van de appartementen is daarom snel gegaan. Bent u voor uzelf of voor een naaste op zoek naar een woonzorglocatie? Er is nog een enkel appartement beschikbaar. Wilt u meer weten over de mogelijkheden bij Futura Zorg in Ter Aar dan kunt u direct contact opnemen met locatiebeheerder Harry Verbeek via 06-86833770 of teraar@futurazorg.nl.