Opening eerste energie neutraal gebouwde woonzorglocatie Futura Zorg

Als toonaangevende aanbieder van kleinschalige woonzorgvoorzieningen voor ouderen, zet Futura Zorg duurzaamheid hoog op de agenda met de opening van haar eerste volledig Energie Neutraal Gebouwde (ENG) locatie. Dit is het eerste energie neutraal gebouwde verpleeghuis van het Amvest Living & Care Fund in Nederland. De eerste 7 huizen van Futura Zorg zijn al Bijna Energie Neutraal Gebouwd (BENG), met energielabel A en de locatie in Someren met een energielabel A+++. De 8e en nieuw te openen locatie in Ter Aar mag zelfs pronken met een energielabel A++++. Wij zijn er bijzonder trots op dat wij hiermee al voldoen aan de klimaatdoelstellingen van 2030.

Al onze huizen zijn ontwikkeld en gebouwd door Van Vliet Bouw, specialist op het gebied van houtbouwconstructies. Hout is duurzaam en geeft een aangenaam klimaat en sfeer. Onze huizen, die eigendom zijn van het Amvest Living & Care Fund, zijn niet alleen duurzaam maar er is ook volop ingezet op wooncomfort. Zo zijn de appartementen in de breedte gebouwd waardoor er veel lichtinval is. Ook beschikken alle appartementen over een eigen pantry en badkamer. En de hedendaagse keuken, waar dagelijks vers wordt gekookt met en voor de bewoners, is voorzien van de nodige moderne apparatuur, inclusief een vaatwasser op hoogte. De eerste bewoners hebben reeds in november 2023 hun intrek genomen in het nieuwe Futurahuis in Ter Aar. Na een periode waarin bewoners en medewerkers hebben kunnen wennen aan hun nieuwe omgeving, wordt dit prachtige ‘ENG’ Futurahuis officieel geopend op vrijdag 15 maart.

De openingsceremonie zal plaatsvinden onder toeziend oog van de bewoners, waarbij wethouder De Ridder van de gemeente Nieuwkoop samen met een bewoner en kinderen van IKC De Vaart de openingshandeling zal verrichten. Tijdens dit bijzondere moment wordt een mozaïek fauteuil onthuld, vervaardigd door zowel kinderen als leden van Stichting Koffie & Zo.

De feestelijke gebeurtenis begint met kinderen van IKC De Vaart, vergezeld door een draaiorgel, die vanaf de basisschool aan de Beverlandhof 28 in Ter Aar naar het Futurahuis aan de Aalscholverlaan 52 zullen lopen.

Wilt u meer weten of het nieuwe Futurahuis of één van onze andere huizen? Neem gerust contact met ons op. Wij informeren u graag!