Mooie beoordeling IGJ voor Futurahuis Oud-Beijerland

In april 2024 heeft de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd een bezoek gebracht aan ons Futurahuis in Oud-Beijerland. Eind juni heeft de IGJ haar bevindingen gedeeld in een rapport. Het rapport bevestigt onze toewijding aan kwaliteitszorg en de naleving van de gestelde eisen, wat weerspiegeld wordt in maar liefst 8 punten waarop we volledig voldoen, zoals de kwaliteit van onze zorgplannen, deskundigheid van onze medewerkers, veiligheid van onze medicatieverstrekking en de effectiviteit van onze infectiepreventie.

We zijn ook trots op de 4 punten waarop we grotendeels voldoen. Deze punten stimuleren om onze dienstverlening nog verder te optimaliseren. We waren al bezig met onze rapportageprocessen en communicatiematerialen, het verhelderen van taken van de BHV-coördinator en BHV-ers, het verbeteren van samenwerking binnen zorgteams en we betrekken onze bewoners nog meer bij activiteiten en het sociale leven.

Wij zijn ervan overtuigd dat onze 10 bewonersbeloften bijdragen om ouderen een thuis te bieden waar het fijn vertoeven is. Deze beloften zijn een toezegging aan onze bewoners en medewerkers, maar ook aan onszelf om continu te streven naar verbetering en ontwikkeling. Dit jaar vieren we ons 10-jarig bestaan, een decennium waarin we ons hebben ingezet om een thuis te bieden voor ouderen met zowel somatische als psychogeriatrische aandoeningen. Het rapport geeft ons erkenning en inspireert ons om ieder Futurahuis de fijnste plek te laten zijn om op moderne wijze oud te worden. U kunt het volledige rapport inzien op de website van de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd.

Wij zijn trots op alle medewerkers die dag in dag uit hun bijdrage leveren aan het welzijn van en de zorg voor onze bewoners. De uitkomst van het inspectiebezoek is een welverdiende pluim voor ons team in Oud-Beijerland want zo’n resultaat bereik je niet met een goede marketingstrategie maar met echte toewijding en hard werken.