Werken binnen een kleinschalige woonvorm, hoe is dat? En is er wel ruimte voor groei? Josyne Gerritsen volgt binnen Futura Zorg een traject om van verpleegkundige door te groeien naar de functie van locatiebeheerder. Lees de ervaringen van Josyne.

“Ik werkte in de thuiszorg en wilde vanuit mijn verpleegkundige expertise een andere weg inslaan om voor mijzelf een nieuwe uitdaging te vinden in daar waar mijn passie ligt. Via een oud collega, die toen al bij Futura Zorg werkte, hoorde ik alleen maar enthousiaste verhalen over Futura Zorg. Dus toen ik mij ging oriënteren op een andere baan, heb ik op de website van Futura Zorg gekeken. Daar zag ik de vacature van locatiebeheerder bij het Futurahuis in Den Bosch staan. Naast het zorgen voor mensen, trok deze functie mij aan omdat je je meer gaat richten op het  verbeteren van processen en coachen van teams. Ik wil staan voor wat ik doe en gaan voor kwaliteit van zorg en levensgenot van de bewoners. Dit was een visie van mij persoonlijk en dat zag ik ook terug bij Futura Zorg.

Een hele leuke functie dus. Maar ik voldeed niet volledig aan de gestelde eisen. Ik heb toen mijn stoute schoenen aangetrokken en gesolliciteerd. Na enkele gesprekken over het volgen van een traject om te groeien van verpleegkundige naar locatiebeheerder en waarbij we elkaars verwachtingen duidelijk hebben uitgesproken, ben ik bij het Futurahuis in Den Bosch gestart. Een nieuwe werkplek is altijd spannend; ga ik mij hier thuis voelen, zal ik worden geaccepteerd, vinden de bewoners mij een prettig persoon? Ik heb een enorm warm welkom gevoeld. Wat een fijne groep bewoners, familieleden en collega’s! Van alle kanten werd er geholpen om snel mijn draai te vinden waarbij ook ruimte is geweest om te sparren over mijn leerproces.

Ik werk niet alleen in de zorg maar ben ook bezig met het optimaliseren van de werkprocessen. Dit doe ik samen met de collega’s waardoor je ook dichter naar je collega’s toe groeit. We doen het immers samen!

Om mijn ambities waar te mogen maken en de rol van locatiebeheerder te vullen, vind ik het persoonlijk belangrijk om niet alleen maar te leren ‘on the job’, maar ook om basiskennis te hebben over management, welke ik kan gebruiken in mijn toekomstige rol. Futura Zorg heeft mij in deze vrij gelaten om te kijken welke opleiding bij mij alsook bij Futura Zorg zou passen. Zo ben ik gekomen tot de opleiding van HBO zorgmanagement en leiderschap.

Ik heb bijna dagelijks contact met de huidige locatiebeheerder. Zij begeleidt mij in de dagelijkse processen en beslommeringen die we tegenkomen op de locatie. Door het leertraject dat ik doorloop, ben ik in contact met verschillende locatiebeheerders en krijg ik op andere locaties een ‘kijkje in de keuken’. Hierdoor zie ik  hoe er op elke locatie wordt gewerkt aan een fijne omgeving voor zowel de bewoners als de medewerkers. Daarnaast neem ik deel aan de centrale locatiebeheerders overleggen waarbij ik meegenomen word in de interne processen. Ook heb ik geregeld overleg met de directeur over mijn leerproces en of de juiste koers nog wordt gevaren.

We zorgen goed voor onze bewoners maar moeten ook onszelf niet vergeten. Je bent een groot deel van je leven met collega’s samen. Je deelt veel, lacht veel en laat soms samen een traan. Om te streven naar een goede balans tussen werk en privé voor mijzelf maar ook voor mijn collega’s op locatie, houden we bijvoorbeeld in het rooster zo veel als mogelijk rekening met ieders wensen en voorkeuren. Ook dit doen we samen wat er voor zorgt dat het familiegevoel nog meer groeit.

Bij Futura Zorg kan ik mijzelf blijven ontwikkelen en meebewegen in alles wat er gebeurt, zowel privé als op het werk. Door het inzetten van mijn flexibele vermogen en persoonlijke ontwikkeling, draag ik bij aan de verbetering van dat waar ik als zorgverlener voor sta, om zo het beste voor de bewoners te krijgen en uit te voeren.“

Hebben wij jouw interesse in werken bij Futura Zorg gewekt en wil je meer weten hierover? Mail naar werkenbij@futurazorg.nl, bekijk onze vacatures of neem direct contact op met een locatie naar keuze.