Kwaliteitsmethodiek bij Futura Zorg

Tijdens een drukbezochte ledenraad van de Coöperatie Kwaliteit@ bij één van de leden op het fraaie landgoed Rijckholt te Geersbergen, nam Herman Matheij, directeur van Futura Zorg, maar liefst vier lidmaatschap schildjes in ontvangst voor haar locaties in Nieuwveen, Oud-Beijerland, Boskoop en Someren. Eerder al zijn de locaties ’s-Hertogenbosch en Waalwijk lid geworden. Dit brengt de teller op maar liefst zes aangesloten locaties. In december sluit de zevende en voorlopig laatste Futura Zorg locatie Oudewater nog aan. Dit betekent dat we onze belofte gestand hebben gehouden, d.w.z. dat voor het einde van 2022 alle locaties van Futura Zorg met het gedachtengoed van Kwaliteit@ werken. Uiteraard zullen ook de toekomstige locaties aansluiten.

Met interactieve sessies zijn de medewerkers op locatie bekend gemaakt met Kwaliteit@. De medewerkers werden voorafgaand aan de sessies met een warm welkom ontvangen, zoals we dat ook aan onze bewoners en mantelzorgers geven. Met behulp van ‘mentimeter.com’ is gesproken over de 10 klantbeloften en de beelden die deze bij medewerkers oproepen. Bij Futura Zorg spreken we overigens van de 10 bewonerbeloften. De medewerkers hebben de sessies enthousiast ontvangen. Veelal werd opgemerkt dat we op allerlei gebied al werken volgens de bewonerbeloften en dat de werkzaamheden nu kunnen worden opgehangen aan één van de bewonerbeloften.

In 2023 pakken we één en ander op met onder andere ‘Futura Zorg, de maand van…’. Elke maand lichten we één bewonerbelofte uit (m.u.v. de twee zomermaanden). Dus januari 2023 wordt de maand van bewonerbelofte 1: ‘HIER VOEL IK MIJ THUIS’. Deze staat wat ons betreft ook centraal omdat bewoners bij ons wonen en wij hen ook het thuisgevoel willen geven. De bewonerbeloften staan ook centraal bij ons recruitment proces, werkoverleg, activiteiten etc. etc. Kortom, het gedachtengoed van Kwaliteit@ gaat het DNA van Futura Zorg worden!