“We zijn gelukkig. Het is net als thuis.”

Meneer en mevrouw Boer wonen sinds augustus 2021 in een tweepersoons appartement bij Futura Zorg in Boskoop. Benieuwd naar hun ervaringen over het wonen en leven in een Futurahuis? Zij vertellen u er graag over!

Voordat zij bij Futura Zorg kwamen wonen, woonden de heer en mevrouw Boer in  Reijerskoop, in een vrijstaande woning met een 40 meter diepe tuin waar mevrouw Boer graag tuinierde. In 2020 is bij mevrouw Boer Parkinson geconstateerd. Zij ging in korte tijd redelijk snel achteruit. Koken, iets wat zij heel graag deed, werd lastig en kostte haar veel energie. De kinderen van het echtpaar Boer hadden eerder al geadviseerd om uit te kijken naar een appartement of verpleeghuis maar daar wou vooral meneer Boer niet veel van weten. Totdat hij een oogoperatie moest ondergaan en als gevolg daarvan een bacteriële ontsteking kreeg en in het ziekenhuis moest verblijven. Hij was een deel van zijn zicht kwijt. Dat was het moment om toch uit te gaan kijken naar een andere woonomgeving. Samen met hun kinderen hebben zij meerdere locaties, waaronder ook aanleunwoningen, in Boskoop bezocht. Tijdens een bezoek aan het Futurahuis in Boskoop was het voor mevrouw Boer direct duidelijk.

Foto familie Boer

“Ik voel mij hier thuis, ik voelde het gewoon” aldus mevrouw Boer. “Het was het totaal, een gevoel dat niet te omschrijven valt. Al snel hoorden wij dat er een tweepersoons appartement beschikbaar was bij Futura Zorg.” “Dat konden we eigenlijk niet laten gaan”, aldus de heer Boer. “Het was ideaal, met een eigen buiten. Eigenlijk een compleet woonhuis.”

Mevrouw Boer vervolgt: “Het overviel ons wel, we hadden eigenlijk geen tijd om na te denken. Het ging ook heel plotseling, dat verhuizen. Wat neem je mee, wat neem je niet mee?” Meneer Boer haakt aan: “Ik had er veel moeite mee, was er eigenlijk nog niet aan toe. Het ging mij allemaal iets te snel. Ik raakte voor mijn gevoel een stukje zelfstandigheid kwijt. Maar het punt was dat we samen konden blijven en dat we verzorgd zouden worden. Dat we samen konden blijven was voor ons eigenlijk de hoofdreden. Ook wanneer één van ons verder achteruit gaat, blijven we bij elkaar. Nu we hier wonen, zijn we nog altijd vrij om onze eigen weg te gaan, bijvoorbeeld naar het winkelcentrum of naar onze zoon in Staphorst. Wat dat betreft hebben we regie over ons eigen leven. We worden ouder, zijn sneller moe en hebben wat minder kracht in onze handen. We nemen dagelijks onze rust. Gelukkig helpt de zorg ons waar nodig. Wat dat betreft staat Futura voor mij bovenaan in de zorg.” Mevrouw Boer: “En ook de schoonmaak, het wassen van onze kleding en het eten en drinken wordt allemaal voor ons verzorgd.”

Meneer Boer vervolgt: “Ik kom achteraf langzaam maar zeker tot de ontdekking dat we op het juiste moment de juiste beslissing hebben genomen. Anders hadden we dit appartement niet gehad. We hebben zelf een keuze kunnen maken. Als we langer hadden gewacht, had het in ons oude huis ook niet meer gegaan en hadden we misschien noodgedwongen apart van elkaar moeten gaan wonen. Dus terugkijkend is dit de juiste beslissing geweest. De zorg is hier uitstekend. We kunnen het niet beter treffen met de zorg dan hier. Je kan zien dat de medewerkers samen een band hebben. En ze hebben allemaal iets met oudere mensen. Je ziet dat ze het werk doen met plezier en vanuit hun hart.”

Mevrouw Boer: “We zijn gelukkig. Het is net als thuis. We hebben alleen geen eigen vervoer meer. Maar soms gaan we samen met ‘het bussie’ naar het dorp. Gelukkig kunnen we onze eigen tradities hier voortzetten. Zo ontbijten en lunchen wij graag samen, in ons appartement. Het avondeten nuttigen we in de gemeenschappelijke huiskamer, samen met de andere bewoners. Er wordt ook veel aan activiteiten georganiseerd. We doen er niet altijd aan mee maar zitten er wel graag bij voor de gezelligheid. Ook ontvangen we best veel bezoek. Meer dan toen we in Reijerskoop woonden. Vroeger hebben we altijd in deze wijk gewoond en onze kinderen zijn hier ook opgegroeid. Dus de overgang was niet heel moeilijk. Je voelt je hier gewoon thuis.” Meneer Boer vervolgt: “Voordat we, ruim 30 jaar geleden, naar Reijerskoop zijn verhuisd, hebben we deze wijk zien opbouwen. Wij zijn Boskopers en er wonen hier ook Boskopers. Je deelt dus veel dezelfde dingen met elkaar. Dat is een voordeel wanneer je in je eigen omgeving blijft wonen.”

Het echtpaar Boer sluit af met de gezamenlijke conclusie dat zij zich bij het Futurahuis in Boskoop samen rijk gezegend voelen.

Wilt u informatie over wonen bij Futura Zorg? Neem geheel vrijblijvend contact op een locatie naar keuze.