Henri van Dun benoemd tot lid RvC

Per 1 oktober 2023 is Henri van Dun benoemd tot Lid van de Raad van Commissarissen van Futura Zorg. Henri van Dun is afgestudeerd in Leiden als jurist privaatrecht en heeft een zeer gevarieerde carrière doorlopen; afwisselend in de publieke sector (ministeries, universiteiten, gemeenten, douane, IND, gevangeniswezen), de non profit sector (woningcorporaties, waterleidingbedrijven, zorgorganisatie Cardia en Zuid Zorg) en de private sector (Pon Holdings, Bruil, DSM, Avebe). Hij is aanvankelijk gestart in ambtelijke dienst bij het ministerie van Onderwijs en Wetenschappen om vervolgens vanuit zijn adviesbureau opdrachten te vervullen bij de hiervoor genoemde organisaties.

Hij wil zijn brede kennis en ervaringen graag inzetten voor enerzijds coaching en begeleiding van bestuurders en managers en anderzijds voor de maatschappij. Dit doet hij deels door het vervullen van bestuursfuncties in stichtingen met een maatschappelijk doel (de Stichting brugwachtershuisjes, scoutingvereniging) en deels door het vervullen van toezichtfuncties. Zo is hij  voorzitter van de Raad van Toezicht bij SPOW in het Westland, een organisatie die zich richt op passend primair onderwijs en per 1 oktober dus ook als lid van de RvC van Futura Zorg.

Henri van Dun

Zijn eerste rondleiding in de vestiging Oud-Beijerland heeft hem gesterkt in de overtuiging dat de combinatie van woongenot en de juiste toegang tot verzorging juist in een klein verband aanzienlijk bijdraagt aan het welzijn van ouderen. Het blijft een uitdaging om dit op een betaalbare wijze vorm te geven waarbij er geen concessies worden gedaan aan de kwaliteit van de service en de zorg. Henri van Dun wil graag een bijdrage leveren om te helpen dit te kunnen blijven realiseren.